eller så kan man parkera i diket..

nu när vintern är här så blir det halt på vägarna!
ack så jag fick uppleva detta..
skulle åka från KS ut till stallet i måndags.. mamma ringde å sa att jag skulle åka tidigare för att det var massa snö och jättehalt!
så jag begav mej tillbaka till KS och började gräva fram bilen..
senbörjade jag åka.. det gick riktigt bra, lite läskigt på motorvägen.. sen kom jag till väsby å allt gick bra.. när jag sen skulle ut på almungevägen så började det toksnöa! det var läskigt att köra med hellyset på för då såg man alla snöflingor som kom emot en hela tiden.. jag tyckte att det gick bra å körde inte så fort.. sen i en kurva kom jag kanske lite fort å fick sladd, så försökte jag parera å gled i diket på andra sidan.. när jag glev tänkte jag "bara jag inte slår runt!!" men det gjorde jag inte.. satt där på snedden i diket..
funderade lite på vad jag skulle göra men då var det en landrover som stannade å kollade hur det var med mej å frågade om jag skulle ha skjuts..
så jag tog mina ridsaker å hoppade in i bilen, sen ringde jag mamma å sa att jag hade parkerat lite dumt så hon kunde väl skicka pappa å ta upp den..
pappa å racern åkte ut å kollade men konstaterade att det inte skulle gå så dom ringde bosse bärgare som skulle skicka sin jourhavande, eller nått...
under tiden red jag kinsgaer och det gick jättebra! vi travade jättebra, sen fungerade tölten jättebra å sen så plockade vi upp stigbyglarna 5 hål å så red vi galopp i fältskritt, det gick åxå jättebra! kändes riktigt bra faktiskt!
efteråt så kom ronny å hämtade mej, när vi skulle ner för kimsta backen mot almungevägen så fick han sladd å bilen fastnade lite fint i en snödriva.. men då kom det två polacker å hjälpte oss putta loss bilen..
sen när vi kom till min ödesdigra kurva vid ös-we ring där så hade bärgaren precis kommit dit, så vi hjälpte honom att dra upp bilen å sen körde jag hem den..
shit pommes vilken kväll!
i fredags var jag ju på den här julfesten med ronny för anställda ¨på typ ballast å massa annat..
skitkul! gunde skulle köra in oss till stan å när vi åkte på motorvägen strax innan sollentuna så åkte motorhuven av... tjena mors lixom, å sen kom polisen.. men det löste sej å vi kom till festen bara en timme försent eller nått...
helmysigt ställe, jättebra käk å kul underhållning i form av två jeppar, (anställda på ballast) som spelade och sjöng..
jag och ronny dansade jättemycket, sen tog jag en bugg svängom med hans kollega rickard, det var jättekul å sen skulla hågge dansa med mej åxå.. det gick inte lika bra, full som ett as å inte mkt till taktkänsla.. men kul var det iaf!!
idag har jag flängt runt med matte och kollar på lägenheter, senare skulle ronny komma förbi å kolla om han kan fixa mina stövlar..
i helgen händer det nog inte så mkt.. jobbar..
corpse bride förhandvisning..
nä om man ska kolla allt annat nu när man har tid att sitta här..
puss!

Magaluf Kryssning!

så var det åter dags får magaluf reunion och kryssning i år igen..
ingen av dom vanliga kände sej särsklit taggade, så jag började kolla runt bland andra vänner..
petra sa ja på en gång, ronny skulle kolla runt lite med massa annat folk först å två dagar senare fick jag en lista med 15 pers som skulle med.. en del jag träffar flera ggr andra jag bara träffat på kräftskivan å festen å så några jag aldrig träffat alls.. sen så hakade jocke på åxå, å han hade med sej två kompisar.. totalt 20 pers alltså.. att organisera hela det här har vart en pers, när går båten, var går båten, jag vill sova med den å den, eller inte med den å den..... har haft två stående svar, kolla på hemsidan eller det löser vi på plats...
när vi då väl stod i terminalen så visade det sej att hytterna redan va indelade efter den ordning jag hade anmält oss, det passade ju inte alla, men då sa jag att det fick folk lösa sinsemellan...
tillslut var vi iaf ombord å alla hade hittat sina hytter å gjort vissa ändringar med vem som skulle bo vart..
så åkte vi raka vägen upp till taxfreen å laddade upp, eller njae vi tog en öl i baren på terminalen först..
men väl upp till taxfreen, där jag gjorde av med 1060 av dom 1200 jag hade med mej... två limpor cigg till mamma å så trepack whiskey till pappa.. å så tre smirnoff ice twist att föra på.. så vi förade lite å typ kvart över tio knallade vi upp till middagsbuffén, där blev det totalt kaos! det var bordsplacering, och dom ville ha alla 20 biljetter på en gång.. bara det att alla var utspridda all världens väg.. men vi löste det tillslut, å alla kom in å alla fick äta å dricka som dom ville..
fast det va inte så mkt att hänga i julgranen, hallonsorbén var god, å rostbiffen funkade men resten va rätt beige...
typ jag. ronny, petra å några till eventuellt drog vid kvart i tolv å knallade till hytterna å började parta.. prata lite med grannar, föra, snacka skit m.m. sen drog vi upp till nått av dansgolven nånstans där..
sen var d äkta magaluf anda, flänga mellan barer, ner till hytten, ut på dansgolvet till en bra låt, tillbaka nder dom sämre å dricka sej lite mer in i dimman..
halv två, eller halv tre, näe halv två va d nog, var d live framträdanden, Luca feat Djay Jay, med bachi bachi, en killer som heter albin å körde en cover på nån känd bra låt, Verona som gör nån partylåt hon med, typ tiesto nånting nånting, Miio, sen mellan typ Miio å Luca blev d nå trassel så en tjej som dansar kom upp å dansade för oss, tyckte väl att hon va rätt medelmåttig, men men, å sen innan stora dragplåstret, dom som jag ville se, blev d åxå trassel så då drog dom upp killarna från Viking att dansa till en norsk låt med massa roliga låtar, den går typ, man går fram, å tillbax, från sid till sid, så går d opp å ner, du vet baby, eller nått.. aprolig låt! sen körde dom den här left foot one stomp, right foot one stomp, slide to the left, slide to the right... m.m. så nu kan jag rörelserna till dom... vet fortfarande inte vad låtarna heter så om nån vet får man gärna tala om det..
sen kom iaf djyren, BASIC ELEMENT!! dom körde två tre låtar å va lika galna som vanligt! efteråt fortsatte partyt! stackars ronny hade ont i axlarna för han hade stått bakom mej å hindrat folket under hela grejen å hållit i sej i räcket framför.. tack tack!
party party ända fram till typ halv sex eller va klockan nu var.. då dog d av lite, ena baren skulle stänga å nästa öppna, men nånstans där försvann alla.. jag fick en åtfräsning av sällskapets egen bitch, å jag å ronny käkade lite frukost, typ halv sju hade gjökeredets bar ännu inte öppnat å ingen av vännerna stod att finna, så vi tänkte gå å vila lite grann, mötte petra å johan i en trappa, apraka!! dom skulle ha gått å lagt sej typ en timme innan men hade uppenbarligen fastnat..
när vi sen kom till hytten så hade maddes (bitchen) pojkvän johan deckat i min säng.. å gick inte å rubba, så jag å ronny trängde ihop oss på andra sidan, petra å johan klättrade upp i överslafen å så slocknade man bums! sen fick vi sova typ till sju, då kom håkan å började vråla om att vi lovat att inte sova en blund, å fan vilken dålig stil å hejanfejan, då vaknade johan ur sin dvala å var hur pigg som helst å skulle visst supa järnet, så dom försvann iväg men återvände snart å hämtade en öllåda, sen försvann dom å kom tillbaka med dalmasarna som ronny höll på att slå ihjäl för att dom knäade honom i ryggen, då fick petras johan fnatt å flängde efter dom med en toalettborste... dom flydde..
men sen kom dom snart tillbaka igen å hade dragit brandlarmet å skrek att d brann å att båten skulle sjunka.. dom fick jag nog å var på väg att flyga på håkan, (som e typ min dubbla storlek) men ronny höll men nere,  han sa sen efteråt att d va som att hålle ner en pitbull som låg å morrade.. hela jag skakade..
vid halv elva, eller kanske halv tio beronde på vilken klocka man går efter, så kom dom igen å då va jag pigg så då gick vi upp... gick å käkade köttbullar å mos, med en smirnoff till =) sen var det raka vägen till baren igen å så fortsatte det, fast i något lugnare tempo än kvällen innan..
vi dansade å drack å undrade vart alla va å om typ trillat överbord å så, men jag tror att alla 20 kom av båten helskinade, petra något smutsig om strumporna eftersom hon inte hittade skorna när vi skulle gå upp, men när vi gick av sen så återfanns dom ;)
på det stora hela var det en kul kryssning, kanske inte lika helrolig som förra året, men inte lika plågsam heller eftersom vi bara fortsatte supa å man slapp va bakis på båten..
sen när vi kom iland var d ingen som kände sej taggad för Heros efterfesten så alla åkte å sina håll.. d blev en lugn fredagkväll hemma å jag somnade tio...
resten av helgen var d fullt upp med shopping, bio, åka bil mitt i natten, få andan i halsen när vi mötte rickard på vägen, åka brandbil med barnen, å fira annika..
nu är det nu vecka nya bekymmer.. 
nä faktiskt inga bekummer..
å madde har tydligen bett om ursäkt för att hon va otrevlig..
fast vilken av gångerna hon menade vet jag förstås inte =P 

FinansInspektionen slår till..

nu har dom som vet gjort det igen...
för att få bukt med alla värdetransportrån som varit på sista tiden vill dom få bort först tusenlappen, sen 500 lappen och även 100 lappen, dessutom ska det kosta pengar att ta ut pengar i bankomaten och folk ska helt enkelt handla med kort..
dessutom säger de att mindre summor kan man ju handla med kontanter, och lite större på kort.
men hallå!
om det kostar att ta ut pengar och det dessutom inte finns några sedlar att ta ut, då lär ju folk inte ha kontanter alls! pappskallar!
mitt förslag är snarare att man gör det enklare att betala med kort, gör det gratis både för användare och handlare!! så ska fina finansinspektionen se att handeln med kontanter minskar..
hur ska bankerna ha råd att genomföra korttransaktioner gratis?
jo kontanthandeln kostar flera miljoner idag, om alla börjar betala med kort så försvinner detta i stor mån, så ombara bankerna satsar lite, tar bort sina avgifter och visar på gott exempel så får dom igen dom pengarna ganska fort!
någon måste ta första steget och det lär ju inte bli privatpersonerna!

helvete!

här har man suttit i två timmar och skrivit om london resan.. precis allt vi gjorde och allting, så när jag ska lägga upp den så har jag bklivit utloggad å ALLT försvinner!
så nu blir det i korta drag istället...

soft hotell med nice frukost
springa vilse gång på gång
Fantomen på Operan!
god mat
dyrt på Fifteen och äta skate, slå upp det om du inte vet vad det är..
vandra hela Oxfoord Street i jakt på nått som är tillräckligt fint för dom priserna dom hade hade..
smälla av alla sevärdheter, eller iaf dom flesta på en dag..
Harrods var nog värsta stället jag varit på nånsin
The Globe gjorde mej så oerhört salig att jag vill börja med teater igen!
london är dyrt! inget för den fattige, eller halvrike heller för den delen..
sprit köps bäst på flygplatsen i ett dyrt land som detta...

så till sist några tankar...
engelsmän är ett trevligt folk som gärna visar vägen
men dom bakar inte scones,
dom är väl medvetna om hur förvirrade folk blir av vänstertrafiken så dom märker upp vid övergångsställena med look left respektive look right
dom kör som idioter
och så måste dom ju vara ganska korkade eftersom dom kör på fel sida av vägen och har en valuta som till större delen består av mynt...

tack för mej, en gnällig snorunge..

RSS 2.0