kvar i jönköping

det regnar och regnar och regnar...
går tillbringade vi säkert en å en halv timme i a6 center, jag hittade två fina linnen... sen kte vi till husqvarna för att hälsa på en kompis till matte å så käkade vi lunch på ett hak å så åkte vi tillbaka till farmen....
idag var vi en kort vända på a6, en snabbis på ikea å så in på siba för å kolla varför lotta å göran inte fått med kort adapter till sin nya tv....
jag läser å kollar på film, alla andra i huset spelar Travian....

tanken var att vi skulle vara här i några dagar å sen åka vidare ut i sverige, men eftersom vädret är så tråkigt har vi bestämt att vi blir kvar här veckan ut.. på fredag kommer mattes mamma ner, så på lördag blir det ullared... så får vise om vädret blir bättre till nästa vecka så kanske vi åker vidare... liseberg står på önskelistan... kanske tar en tur över till danmark åxå... vi får se... gävle till nästa helg är iaf spikat... ska kolla upp med pappa bara om det blir fredag eller lördag... hoppas alla mår bra i regn sverige!
puss

bilsemester i sverige - jönköping

imorse påbörjade jag och matte vår tvåveckors semester....
men först stannade vi till i stan för att lämna in mattes sunk dator som bara går sönder, sen åkte vi till tumba för att balansera däcken som är i sjukt mkt obalans, men det var stängt för lunch och bullen svarade inte så vi åkte vidare till getå för en fika hos gren på hans landställe, otroligt mysig liten kåk med jättefin utsikt!
nu har vi kommit fram till jönköping och mattes moster och här stannar vi nog några dagar, idag har vi varit ute i ladugården och pratat med kossorna, massa söta kalvar.... ca 50 liter per ko och dag mjölkar dem... det blir mycket o'boy det....
imorron tänkt vi åka till a6 och shoppa och blit det fint väder så åker vi till visingsö...
sen får vi se vart det bär....

må så gott i sommarvärmen nu ska vi baka pizza

en vecka på zakynthos!

att berätta om allt vi gjorde under denna underbara vecka skulle ta alldeles för lång tid!
men det var jag, angelica och ida som åkte.. de första tre dagarna levde vi pensionärsliv, då vi solade, badade, åt gott och sov massor..
resten av veckan hade vi lärt känna en massa svenskar som vi var ute och festade med... lördagen blev riktigt fartfylld med en massa svenskar, greker, engelsmän och rediga fyllor...
vi har haft det riktigt underbart! men det är ändå skönt att komma hem! har saknat matte jättemycket! och bara det faktumet att man slipper dela säng med massa ilskna myror gör ju sitt till...
när vi landade igår var det varmt men framåt kvällen kom värsta störtskuren!
svensk sommar som den ska va =)

nu ska jag äta frukost!!

må så gott i sommarvärmen!!

studentdag!

fredagen började klockan fem på morgonen när det var dags att gå upp och ge sig iväg till jobbet..
allting flöt på väldigt bra och jag var på bra humör men runt halv åtta brakade helvetet lös!
axfood-killen kom upp med en av fem vagnar till butiken, fast alla fem ska ner i källaren, några killar dök upp med nya klisterdekaler till våra fönster, när de skulle ta bort de gamla så råkade dom ha sönder ett fönster, så det var bara att ringa timpa (eller tompa) på järfälla glas och be honom komma å fixa... dessutom var det jättemkt kunder!
mitt i allt detta kom det en en surgubbe som skulle ha en aladdin ask inslagen, han var så grymt elak och grinig, men jag gjorde mitt bästa..
dessutom skulle han ha tre till inslagna men dom skulle han hämta senare, efter en timme ca.. jag sa att jag skulle göra vad jag kunde, som sagt var det ju lite rörigt och det lilla extra att slå in presenter gör vi gärna men i mån av tid...
vid tio kom han tillbaka grinigare än nånsin, sur över att det inte var klart, lilian hade paketerat för glatta livet mellan kunderna, så jag gjorde det sista å satte på rosetter, men dom dög ju inte så jag skulle göra om det... dessutom var det MASSA folk i kön och gubbjävlen har mage att kolla klockan hela tiden och tycka jag är seg när jag stressar som fan.... var SÅ nära att strypa puckot!!
när han väl gick så avreagerade jag mig på läsken och sen blev jag faktiskt på riktigt bra humör igen! messet från quackie om att jag hade blå byxor å blå piké på mej och inte kjol gjorde sitt till åxå.. 
halv tolv ruschade jag och mamma till rudbeck för dubbla utspring!
nea var helt gudomlig i sin fina klänning och jonas var jätte stilig!
från det utspringet spurtade jag å angelica till hennes bil och körde i 180 minst till uppsala för jennys utspring, vi åkte lite fel och missade utspringet men hann iaf fram innan hon klev på flaket så vi fick kramas lite...
från uppsala tillbaka till väsby, jag hade ju två studentmottagningar att gå på och angelica skulle hämta tommy och dessutom hinna köpa present... då pratar jag med matte som är inne i stan å jobbar å vill ha hjälp med nya linser eftersom hans glasögon spruckit!
hem hämta linser å kissa, då var klockan nästan kvart i tre, dom skulle vara tillbaka i uppsala runt fyra, så angelica kom på att dom inte kunde köra in mej till stan, men hon kunde droppa mig hos mamma, vart hon nu var, så kunde jag ta chevan.. ringde mamma - inget svar, ringde mia - inget svar, ringde solveig för att kolla om hon var där - det var hon inte, ringde sanna som svarade och sa att mamma var där, så upp till runby, hämta bilen och mamma å så in till stan, det gick smidigt och bra, hemvägen var värre! när man är på st eriksgatan på kungsholmensidan och ska till e4 norra så blir man hänvisad att åka en vid cirkel runt hela kungsholmen och sen korsa st eriksgatan och åka in mot centralen... skulle det inte vara enklare ett låta en svänga vänster från st eriksgatan in på fleminggatan på en gång?
tillslut kom vi iaf tillbaka till väsby och jonas studentmottagning, då var väl klockan runt fem...
åt jättegod smörgåstårta och satt å led lite av solen... vid sex åkte vi till neas mottagning hos solveig, åt god smörgåstårta även där, å drack massa sprit! moster försökte lura i mig jäger.. men det gick inte...
och självklart gosade vi massor med emilia och felix.. tror nästan jag har sugmärke på kinden efter felix... han snuttar som en tok men nappen ville han inte ha..
från moster åkte vi till jenny åkerström som fyllde år å å lite tårta å drack champange! (nä anglica den blir aldrig tråkig) sen gick jag från jenny till ullis för att möta upp nea, vompe, nicke å tina. mamma gick med gita till hästen tror jag. vi blev inte långvariga på ullis utan gick till magget å sög i oss massa drinkar på kort tid... sen dansade vi en del, men tina tyckte jag var full å pinsam när jag körde mina grease moves... sorry jag är den jag är så e det bara! vid halv ett var magget knökfullt och mamma å gita trillade in.. äntligen någon vettig att dansa med =)
träffade jonny (twoface) vaktmästaren på ks, palle mattes jobbakompis var där.. man träffar så mkt konstigt folk på magget!
fick en smirnoff av mamma som jag blev jätte risig av å sen var det inge kul längre.. drog vid tio över ett för att ta sista bussen hem... bara det att det är bara 545:an åt fel håll som går... buss 50 min när man mår dåligt.. ingen hit.. så jag tog en snordyr taxi! 100 spänn från station å hem... sanslöst!
när jag kom hem å i säng undrade matte vad som var fel eftersom jag inte pussade på honom, inte var fyllekåt å inte snodde tillbaka min kudde..
jag trodde han sov å tänkte vara snäll men eftersom han var vaken så tog jag min kudde å gav honom en puss..
somnade typ tre, fyra kanske....
är seg idag, men börjar bli bättre nu när man varit uppe ett tag...
har tvättat en maskin å har en till på gång...
sen ska vi åka till sorunda å nynäs eller var nu bullen bor för tessans studentmottaging...

tur att man åker på vilosemester på tisdag!

må så gott alla söta
puss puss

göteborg del 2, fast idag är jag bara arg

för en vecka sen kom vi hem efter en härlig helg i göteborg, bilresa ner, hitta parkering och kläder att ha på sig och sen blev det en drink i hotellbaren... sen gick vi till casino cosmopol, inloggning, fotografering innan vi fick komma in, så satt vi ett tag i baren och väntade på vår värdinna. hon kom och visade oss hur man spelar blackjack och även roulette... väldigt roliga spel!
efter det fick vi sätta oss till bords óch äta en härlig trerätters som hade massa fina namn, men smakade som mat...

sen började spelandet!

vi hade fått 60 kronor i marker var så dom skulle vi ju spela upp...
vi ställde oss vid ett roulette bord och spred ut våra marker... mia träffade rätt på ett nummer och fick 35 ggr instatsen, 700 spänn tack så mycket!!

resten av kvällen spenderade vi vid diverse spelmaskiner, lugnare tempo vid dem än vid borden, där det var hur mkt folk som helst, trångt och hetsigt...

vi spelade även en del på sånna pållar som andrrrreas alltid pratar om... man trycker på lite knappar, går till baren å när man kommer tillbaka har man vunnit pengar... några mängder vann vi inte där men rätt så kul var det..
den bästa spelmaskinen var en roulette maskin där man fick satsa småpengar och i eget tempo... där vann jag 400 spänn med mammas hjälp..

hade tagit ut 500 för att spela bort men hade 515 med mej därifrån så jag gick ju på plus iaf...
söndagen tillbringade vi med att besöka olika pressbyråer och få ideér, ta kort med mera.

framåt halvfyra åkte vi hem å i bilen tog vi fram massa skisser på hur vi vill göra om i butiken, den allra bästa, har mamma å sanna visat för håkan som blev helsåld! så nu händer det grejer och locum får akta sig =)

veckan har mesta varit jobb... hela veckan och dessutom 12 timmar i torsdags då vi hade inventering...
fast i fredags var jag på bobos årliga vårfest på mormors gamla tomt, å igår träffade jag annika i stan å tog ett glas i kungsan å sen gick vi på bio...

idag har jag varit på sjukt dåligt humör... eller imorse var jag trött men framåt stängning blev jag sjukt grinig...
är dock på lite bättre humör nu... ska försöka komma iväg och träna imorron bitti så kanske jag blir gladare....

skönt iaf att sommaren har dykt upp =)
RSS 2.0